יום חמישי, 16 בנובמבר 2017

טיפים לשמירה על קירור נכון של יין

טיפים לשמירה על קירור נכון של יין

לא מעט אנשים מבינים ביינות, מוכנים להשקיע סכומים נכבדים ביותר, הרי הם רכשו יין משובח, אולם לא תמיד הם יהיו מעוניינים לפתוח את היין באופן מידי, אלא בהזדמנות המתאימה. חשוב לדעת, יין לא מאחסנים כך סתם במקום פנוי בבית, הוא אמור לשמור על איכותו בתנאי שדואגים לו לתנאים מתאימים, משמע הטמפרטורה והמיקום – כל אלה יסייעו לכם לדעת כיצד מקררים את היין, היכן לאחסנו וכדומה, בכדי שלא יתקלקל.

רגישות היין

יינות הם עניין מורכב, לפחות בכל הקשור למקום אחסונם. זהו לא עוד בקבוק וודקה אותו מקפיאים במקפיא, הסיפור כאן הוא שונה. רבים סבורים כי ככל שהיין הוא ישן יותר, טעמו יהיה ייחודי. ובכן הנה לכם חדשות: אמנם אנו מורגלים לחשוב כי יין טוב באמת, הוא כזה שיוצר לפני כמה שנים, ורק אז הגיע העת לפתוח את פקק השעם וליהנות מטעמו והניחוח הנפלא. אז זוהי רק סברה. דבר זה איננו בהכרח נכון.
לא כל סוגי היין מתאימים ליישון, ולא כל יין טעמו במהלך השנים משתבח, טעים או איכותי יותר. האמת היא שונה. נדירים הם סוגי היין אותם כדאי ליישן, ולעיתים, דווקא מכיוון שהיין היה מאוחסן יותר מידי זמן במקום אחד, טעמו עלול להיות ירוד. כאשר פותחים בקבוק יין חדש או כזה שיוצר לפני שנה, לא נוטלים שום סיכונים.

יין לבן ויין אדום

את מרבית סוגי היין, כדאי ללגום עוד בהיות היין צעיר. והיה ומדובר ביין לבן, רצוי ללגום ממנו רק אם יוצר לפני שנתיים ואפילו פחות. היין האדום יותר מתאים ליישון, אותו ניתן לאכסן במקום המתאים ולהמתין כמה שנים, אולם לא מעבר ל 10 שנים, 8 או יותר. אם פתחתם את בקבוק היין שלכם ואינכם מעוניינים או יכולים לסיימו, העדיפות הראשונה היא – שישהה כמה ימים במקרר, אולם גם במקרה זה, לא לאורך זמן.

יין לבן

כאמור, סוגי יין לבן אותם כן ניתן ליישן, מספרם איננו גדול. לרוב יהיו אלה יינות לבנים מסוימים ביותר, אותם כן יהיה ניתן ליישן, במיוחד אלה שאוחסנו עוד טרם יציאתם מהיקב, בחביות העשויות מעץ.

יין אדום

גם באשר ליין אדום, וכפי שהוזכר, לא את כולם כדאי ליישן. ישנם סוגים ספציפיים ביותר המתאימים להליך זה, ואכן טעם היין רק משתבח עם הזמן. אם החלטתם כן ליישן, בדקו לפני כן באיזו מדינה הוא יוצר. איכות הענבים וטעמם, הם בעלי קשר ישיר למקום ממנו מגיע היין, האקלים, האדמה וכדומה. לרוב, יינות אדומים שכן מומלץ ליישן ואף מעבר לארבע או חמש שנים, מגיעים ממדינות שמעבר לים.
כאשר מדובר ביין לבן שיוצר בארץ, אין זה מומלץ לאחסנו מעבר ל 10 שנים. בשורה התחתונה – רק יינות משובחים ביותר, אשר יוצרו ביקבים רבי מוניטין, ניתן ליישנם למשך 20 שנה ובמקרים מסוימים אף מעבר לכך.

שמירה נאותה על יין

שוחרי יין רבים, לרוב אלה המבינים מהו טעמו וריחו של יין משובח, ובמיוחד אם רכשו יין נדיר, וודאי ירצו לשמור עליו בתנאים אופטימליים. יש לדעת, אין מיישנים יין כאשר הבקבוק נמצא בפוזיציה אנכית, רצוי בהחלט שימצא במצב של שכיבה. בנוסף, הוא חייב להיות מאוחסן בטמפרטורה מסוימת, קרירה, בתנאי חשיכה ולחות, יש לתת לו לנוח במקום שקט.

אחסון היין במקרר

אמנם, מומלץ ביותר לשמור על היין במרתף, אולם לכמה ישראלים יש מרתף בבית? לרובם אין. ולכן הפתרון הבא והטוב ביותר בעבור היין, היא לאחסנו במקרר, ותמיד ניתנת עדיפות למקרר יין. לכן, רצוי לפנות לחנות מקררים, המציעה שפע של סוגי מקררי יין ובטווחי מחירים משתנים. בחנות שכזו תוכלו למצוא לא רק מקרר מדגם אחד ובגודל אחיד, ישנם מקררי יין קטנים יותר וגדולים יותר, עניין זה תלוי באוסף בקבוקי היין שלכם. כאשר מקרר איננו גדול דיו, תוכלו לאחסן בו לא מעבר לכמה בקבוקים בודדים. לרוב עסקים כמו מסעדות, ברים ופאבים, ירכשו מקרר יין גדול יותר.

היצע וביקוש

מכיוון שעם השנים הישראלים התחילו להבין ביין, הם גם יודעים בדיוק איזה מקרר יתאים לו. כיום יש להם ביקוש רב בהשוואה לשנים קודמות, ומומלץ בהחלט להתייעץ עם עובדי החנות.

האם מקררי יין הינם יקרים?

בהחלט לא, הם נמכרים במחירים סבירים ואטרקטיביים, בתנאי שבחרתם בבית העסק הנכון, ואם באמת אתם דואגים ליין שלכם, הקצו סכום כספי מסוים לטובת מקרר איכותי. עדיין, חשבו מראש, כמה כסף יש לכם וכמה תהיו מעוניינים להשקיע. קיימים מקררים זולים, עלותם מסתכמת בכמה מאות שקלים וישנם מקררים אשר עלותם מסתכמת גם באלפי שקלים.

תנאים אידיאלים

מקרר יין הוא המקום הטוב ביותר לאחסן בו את היין בשכיבה. הטמפרטורה לא תשתנה.

מקרר מעוצב

למעט הפונקציונאליות של מקרר זה, עדיין גם חשוב להתאימו לאופיו ומראהו של הבית. על מנת לא ליצור ניכור וחוסר הרמוניה. בשל עובדה זו, כה חשוב לפנות לחנות לה היצע מרשים של מקררים, בגדלים, דגמים ובמגוון צבעים, כך שקל יהיה יותר למצוא את מקרר היין הנכון מבחינתכם, בין אם מדובר בגודלו, עיצובו ומחירו.

גודל המקרר על פי גודל האוסף

לבסוף, בדקו כמה בקבוקים יש לכם, בכדי שלא תרכשו מקרר קטן מידי או גדול מידי, אולם גם אם יש לכם אוסף רק של כמה בקבוקים בודדים, ייתכן מאוד שיצטברו עם הזמן עוד כמה, וחשוב ביותר שגם להם יהיה מקום. זאת ועוד, למקררי היין יש גם מסנן קרינה בעל תפקיד חשוב. כאשר הוא ממוקם במקום החשוף לאור, כן כדאי לבדוק את איכות מסנן הקרינה של המקרר. אין זה מהותי כאשר הוא נמצא במקום חשוך, אולם יש השלכות למיקום שאיננו אופטימאלי, ולכן מסנן הקרינה הוא פרמטר חשוב. שיהיה לחיים!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה